Fianchetto en Chess gaan samen

Alweer een opmerkelijke fusie in de regio Schiedam-Vlaardingen. De fusieclub SV Fianchetto, het afgelopen seizoen verrezen uit de as van Groenoord en Unilever, heeft zich in dat ene jaar al ontwikkeld tot een bloeiende vereniging. Helaas bleven de sportieve prestaties nogal achter. Daar gaat nu verandering in komen want de kleine maar sterke vereniging Chess zal zich komend seizoen aansluiten, waarna het eerste team van Chess Club Fianchetto (weer een nieuwe naam maar in de volksmond blijft het gewoon Fianchetto) naar alle waarschijnlijkheid het kampioenschap in de eerste klasse van de RSB zal behalen.

Nog meer veranderingen: na zo'n 40 jaar wordt afscheid genomen van de alom bekende en befaamde Boerderij. Een nieuwe locatie is gevonden in de Margriethal, op een steenworp afstand van de Boerderij.

Het gonst inmiddels van de geruchten in de normaal toch zo rustige RSB. Is de fusiehonger nu voldoende gestild, of gaat deze schaakmoloch door met het opslokken van verenigingen in de regio, of misschien zelfs daarbuiten? Geen voorzitter slaapt meer rustig, vakanties worden geannuleerd, de telefoon blijft altijd binnen handbereik. Het Zwarte Paard Schiedam weet natuurlijk allang hoe de hazen lopen, maar ook een club als de 3 Torens wordt regelmatig genoemd.

Wordt vervolgd

Ad de Veld
secretaris SV Fianchetto